IV. SLOVÁCKÝ FESTIVAL CHUTÍ A VŮNÍ
![](/img/maska.png)
Muzeum v přírodě Rochus (Park Rochus, o.p.s.)
Po roce bude opět Skanzen Rochus provoněn různými dobrotami ze Slovácké kuchyně. Připravuje se tu totiž IV. ročník Slováckého festivalu chutí a vůní.
V sobotu 23. Září 2017 se v Uherském Hradišti uskuteční již čtvrtý ročník gastrofestivalu věnovaného tradiční slovácké kuchyni s výstižným názvem Slovácký festival chutí a vůní. Už od brzkého rána budou hospodyně zatápět v kamnech v chalupách Muzea v přírodě Rochus, a pak po celý den vařit a nabízet nejrůznější sladké i slané dobroty dle receptů obou dílů populární Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku a nejen z nich. Areálem se rozvoní nejrůznější masové i bezmasé speciality, polévky ale i čerstvý chleba a placky, které se na Rochusu budou péct v „přímém přenosu“. Ochutnat i zakoupit bude možné rovněž med, marmelády, sirupy, patenty, báleše, ovesňáky, mrkvám, perníky, povidla, koření, škvarkovou pomazánku, ovarovou polévku i s sebou do konvičky, klobásy a uzeninu, kysané zelí, houby, sušené ovoce, nudle, a další domácí produkty nositelů ochranné známky Tradiční výrobek Slovácka. Chybět nebude ani burčák, víno, pivo, mošty a slivovice. Předposlední zářijovou sobotu nevařze, přizvěte rodinu a kamarády a přij(e)ďte na Rochus.
více informací na: www.slovacko.cz/akce/117075/ a také na: www.slovackakucharka.cz/
![](/img/muzeumRoku.jpg)